Skip available courses

Available courses

Το μάθημα παρουσιάζει λογισμικά GIS με πλέον βασικό το λογισμικό QGIS.

Άλλα λογισμικά που παρουσιάζονται είναι το gvSIG και το ArcGIS OnLine

Το μάθημα περιλαμβάνει τρόπους διδασκαλίας των εννοιών της γεωγραφίας. Η ύλη αποτελείται από κλασσικές μεθόδους αλλά και από σύγχρονες που υπαγορεύονται από την ψηφιακή τεχνολογία. Το κύριο μέλημα του μαθήματος είναι η διδασκαλία των χαρτών. 

Το μάθημα αυτό αποτελείται από δύο τμήματα. Στο πρώτο εξετάζει τις πηγές άντλησης και επεξεργασίας γεωγραφικών/χωρικών δεδομένων (χάρτες, δορυφορικές εικόνες, ψηφιακή/διαδικτυακή χαρτογραφία) και στο δεύτερο εξετάζει την εξέλιξη του πλανήτη παρέχοντας γνώσεις για την παλαιομορφολογία τα τελευταία 600 εκατομμύρια χρόνια, το εσωτερικό του πλανήτη, την εξέλιξη της ζωής και τη μορφολογία της επιφάνειας σήμερα.


Skip νέα του ιστοχώρου

Νέα του ιστοχώρου

Picture of Νίκος Λαμπρινός
Παρουσίαση του GeoForAll Newsletter
by Νίκος Λαμπρινός - Friday, 16 October 2020, 10:46 AM
 

The Pedagogical Value of a Newsletter as a means of Teacher Training. The case of GeoForAll Newsletter. Presentation prepared for "GeoForAll contributions to the United Nations Sustainable Development Goals“, World Commons Week 2020, October, 6, 2020

 
Picture of Νίκος Λαμπρινός
Newsletter no. 17
by Νίκος Λαμπρινός - Thursday, 19 October 2017, 7:52 AM
 

Δημοσιεύτηκε και στάλθηκε στα Μέλη του Κέντρου Ψηφιακής Γεωγραφικής Εκπαίδευσης το νέο Ενημερωτικό Δελτίο (Ιουλίου - Σεπτεμβρίου 2017). Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το βρουν και να το κατεβάσουν από εδώ.

 
Picture of Νίκος Λαμπρινός
Newsletter Vol.16
by Νίκος Λαμπρινός - Sunday, 1 October 2017, 3:45 PM
 

Δημοσιεύτηκε το 16ο τεύχος (Ιούνιος-Αύγουστος 2017) του Ενημερωτικού Δελτίου του Κέντρου Ψηφιακής Γεωγραφικής Εκπαίδευσης στην ιστοσελίδα του Κέντρου (www.digital-earth.edu.gr) .

 
Picture of Νίκος Λαμπρινός
Ελληνική Επανάσταση 1821-1830
by Νίκος Λαμπρινός - Tuesday, 31 May 2016, 8:18 AM
 

Στη διεύθυνση http://arcg.is/1LWIUZy έχει αναρτηθεί ένα διαδικτυακός - διαδραστικός χάρτης της Ελληνικής Επανάστασης 1821-1830 ο οποίος περιέχει όλα τα γεγονότα που αναφέρονται στα σχολικά βιβλία. Ο χάρτης κατασκευάστηκε από την Τσικιτίκου Μαρία (2016), φοιτήτρια του ΠΤΔΕ, ΑΠΘ, στα πλαίσια της διπλωματικής της εργασίας.

 

Skip course categories